Якщо Ви звернете увагу на адресний рядок браузера, то помітите що сайт https://riverit.com.ua (а також більшість сайтів наших клієнтів) використовує захищений протокол HTTPS. Наявність цього атрибуту завжди було певним підтвердженням безпеки відвідуваного ресурсу, проте з недавніх пір пошукова система Google офіційно заявила, що наявність безпечного з'єднання HTTPS буде важливим чинником і стосовно позиції сайту у видачі.

Прочитавши цю статтю до кінця Ви будете знати, що собою являє протокол захищеного з'єднання HTTPS, для чого він потрібен і як впливає його наявність на індексацію Вашого сайту.

Компанія Google дуже серйозно ставиться до безпеки відвідувачів сайтів, саме тому наявність захищеного з'єднання буде все більше впливати на відображення у позиціях вашого ресурсу.

На графіку нижче наочно показаний результат "міграції" сайту на HTTPS, після чого конверсія сайту отримала відчутне зростання.

Також варто відзначити, що у разі використання HTTPS деякі браузери (наприклад Chrome) з січня 2017, позначають такі сайти як "надійні", що позитивно позначається на довірі відвідувача до сайту.

ЩО СОБОЮ ЯВЛЯЄ ПРОТОКОЛ ЗАХИЩЕНОГО З'ЄДНАННЯ HTTPS?

Використання цього протоколу робить ваш веб ресурс більш безпечним для користувача. Особливий тип шифрування - https, захищає передачу будь-яких даних від користувача до сайту. Ця особливість актуальна для інтернет-магазинів, де від користувача може знадобитися введення даних з його кредитної картки або іншої інформації для здійснення оплати, заповнення будь-яких форм.

У момент натискання користувачем кнопки "Підтвердити" або "оплатити" технологія передачі даних HTTPS забезпечує кілька рівнів захисту.

  • шифрування — без наявності спеціального ключа, дані користувача не принесуть користі;
  • цілісність даних — унеможливлює їх спотворення або зміну;
  • авторизація-інформація користувача не потрапляє в руки шахраям.

ЧИ ПОТРІБЕН ВАШОМУ САЙТУ ЗАХИЩЕНИЙ ПРОТОКОЛ HTTPS?

Я думаю, відповідь очевидна — однозначно так! Якщо Ви власник інтернет-магазину або іншого відвідуваного ресурсу, перехід на протокол захищеного з'єднання HTTPS позитивно позначиться як на лояльності клієнтів, так і на конверсії сайту в цілому.

Компанія RiverIT надає послугу з переходу сайту будь-якої складності на протокол HTTPS. Хочемо відзначити, що подібна процедура вимагає певних навичок. Щоб уникнути негативних наслідків рекомендуємо звертатися до фахівців в цій області. Компанія RiverIT є сертифікованим партнером компанії 1С-Бітрікс, франчайзи 1С.

Замовити якісний, швидкий перехід сайту на протокол безпечного з'єднання HTTPS Ви можете: замовивши зворотній дзвінок з сайту, зателефонувавши нашому менеджеру: +38 (096) 026-86-06, +38 (050) 011-02-42 або відправивши запит на пошту [email protected].