Чому ціна послуг настільки різна?

Заходячи в "всесвітню павутину", в пошуку фахівця у сфері seo, можна наштовхнутися на пропозиції, які відрізняються в ціновій політиці. Хтось пропонує послуги за 11 000 грн, а хтось аж за 50 000 грн. У чому різниця між послугами?<

Для початку треба знати, з чого складається пакет seo для сайту. Почнемо з факторів, що впливають на ціну seo просування сайту.

Кількість конкурентів

Наразі сучасний ринок послуг такий, що чим більш популярний ваш товар, тим більше у вас конкурентів. Якщо ринок, обраної вами ніші, великий, то і просувати свої послуги буде набагато важче. Логічно, що це призведе до великих інвестицій.

Є кілька варіантів розвитку подій: або ви витрачаєте великі гроші швидко, або ви розтягує ті ж гроші, але тривалий період часу.

Щоб дізнатися чи конкурентна у вас сфера, досить вписати в пошукову систему ключові слова, що пов'язані з нішею і переглянути перші пару сторінок, які видасть вам пошукова система.

Яку мету ви ставите перед собою, використовуючи оптимізацію сайту?

Вагоме значення в бюджеті грає обрана вами мета. Наприклад, якщо ви хочете, щоб вашу платформу відвідувало в тиждень 3 000 чоловік, то це одна ціна, а якщо очікуєте 30 000 користувачів в тиждень, то це зовсім інша сума.

Призначення web - ресурсу

Ціна послуг seo для сайту залежить від напрямку вашої сторінки, оскільки, кожен тип сайту оптимізується по-різному.

Нагадаємо, що сайти, в основному, поділяються на комерційні, інформаційні та інтернет - магазини. Якщо комерційні та інтернет - магазини важче оптимізувати і просунути, то інформаційні сайти досить просто. Логічно, що чим складніше робота над сайтом, тим дорожче ці послуги коштують.

Куди витрачаються гроші?

А зараз найцікавіше! Розберімо 5 головних пунктів витрат на seo оптимізацію сайту. Зараз ви зрозумієте, за що саме ви платите і куди краще вкласти більше грошей!

Пункт перший - контент

На наш погляд, це один з найважливіших пунктів, оскільки від нього залежить ваш успіх.

Контент містить тексти, картинки, фото, відео та аудіо. Найцікавіше те, що контент може коштувати як мінімальних інвестицій, так і серйозних сум. Розглянемо це на прикладі тексту. У цій ситуації у вас є три шляхи, які призводять до різних наслідків.

Перший - це придбати текст за низьку ціну на біржі. Швидше за все, він буде низької якості і нечитабельним. За те він буде коштувати три копійки.

Другий - це сісти і написати самому. Так, у вас вийде хороший та безкоштовний текст, але чи варто це витраченого часу?

Третій - це замовити високоякісний текст у перевіреного автора, який буде коштувати зовсім не дешево.

Перейдемо до зображень, ви можете замовити красиві картинки у ілюстратора або завантажити безкоштовно зображення поганої якості з пошуковика. Та ж сама історія повторюється і з відео, і з аудіо, а також іншими видами контенту.

Знову ж, обирати тільки вам.

Пункт другий - seo - фахівець

Зазвичай, даний пункт дешевше, ніж перший.

Якщо ви схиляєтеся до бюджетного варіанту, то правильним рішенням буде найняти людину на біржі фрілансу, яка буде повністю розв'язувати всі питання.

Другий варіант, скористатися послугами спеціалізованих агентств, що вийде дорожче. Але варто врахувати, що в агентстві сайтом буде займатися безліч високо профільних фахівців.

Що вибрати? Треба виходити від масштабів вашого web - ресурсу.

Пункт третій - розробники

Розробники - це люди, які створили основу вашого сайту. Якщо вони спочатку попрацювали на славу, то надалі ваші інвестиції будуть мінімальні.

Як зрозуміти, що розробники гарно попрацювали?

  • Присутня оптимізація сайту yandex і google видачі.
  • На сайті немає помилок.
  • Сайт швидко завантажується.
  • На сайті просте і зрозуміле юзабіліті.

Але якщо ваш сайт не в самому краще стані, то витратитися на послуги розробників доведеться пристойно. Тим більше, якщо у вас є проблеми на цьому рівні, то говорити про seo зовнішньої і внутрішньої оптимізації сайту немає сенсу.

Пункт четвертий - гостьовий постинг

І знову поговоримо про контент! Річ в тому, що тепер ми будемо постити його не у себе, а у інших. Одні ресурси з радістю дозволять опублікувати у себе матеріал, та ще й на додачу залишать посилання на вас

Інші сайти це безкоштовно робити не будуть. Чому? Тут два варіанти - або це дуже крутий сайт, або ви вирішили заощадити на контенті і він не високої якості.

Пункт п'ятий - генерація сторінок

Припустимо, що у вас є масштабний інтернет - магазин. Тоді вашому фахівцеві потрібно провести додаткову роботу - генерацію сторінок. Вона полягає в сегментації товару, що б пошукова система могла надати максимально відповідні запиту користувача сторінки. Це корисний інструмент для зовнішньої оптимізації сайту.

І ще трохи інформації

Звичайно, це не всі інструменти для оптимізації сайту, можна використовувати і інші ресурси. Ви можете просувати сайти в Яндексі, за допомогою Яндекс. Кью і Яндекс. Дзен. Розкрутка сайту в Yandex - це чудовий спосіб отримати додатковий трафік.

Економити чи ні?

Ми не рекомендуємо економити на seo оптимізації під Яндекс і google. Оскільки за якісний контент, ці пошуковики нагороджують хорошим трафіком. Адже пам'ятаєте прислів'я: "Скупий платить двічі".

У нас ви можете замовити розкрутку сайту, виконану на вищому рівні!